Ahad, 14 September 2008

khas untuk pendota yang nak jadi hebat

sambil berdota masih mampu membuat post baru.

tidak. aku bukan sedang mati. aku sedang menunggu game penuh. tolong percaya.

ok sekarang game sudah start.

zzz. ade orang leave.

menyampah betul. di kala kemenangan mula menjelma, pasti ada manusia-manusia cibai meninggalkan game.

apa salahnya mereka tunggu hingga game habis? biasa lah sekali sekala kalah. siapa suruh pilih hero yang mudah mati? bebal!

di sini ingin aku lampirkan situasi yang agak kelakar semasa sedang bermain dota.

latar tempat: TBun Wangsa Maju

latar masa: tak ingat. tapi yang pasti tengah malam

point penting: dragon knight dah kuat. dan rhasta amat mengagumi beliau.

rhasta: wow dk (dragon knight). u look so cool.

dk: ...

rhasta: drivin?

dk: ? (tanda tidak faham)

di waktu ini kami(aku, fayan, ketek) dah bertanya sesama sindiri. drivin? apa muslihat di sebalik perkataan drivin itu? adakah dk drivin (memandu) dari rumah? apa kena mengena memandu dengan dota?

melihat ketidakresponan dk, rhasta sambung.

rhasta: rapiar?

dk: ...

kami sudah tergelak memegang perut. perut harus dipegang untuk elak pecah. bukan kerana boroi. harap maklum.

menambah kebebalan diri sendiri, rhasta sambung lagi.

rhasta: drivin rapiar?

sumpah seranah mula keluar di samping gelak-gelak geli ketiak. lawak itu ternyata suci dan ikhlas. drivin rapiar? apa babi itu?

kepada pembaca-pembaca yang tidak faham (pendota tidak terkecuali), apa yang dimaksudkan oleh drivin rapiar oleh rhasta tadi adalah divine rapier, item dengan damage terbesar dalam dota. mari kita buat perbandingan.

drivin rapiah

divine rapier

rapier ke rapiah mungkin boleh dimaafkan. tapi divine ke drivin? itu bodoh yang abadi! divine rapier adalah item yang paling terkenal. tak kan boleh salah eja kot? tambahan pula ejaan si rhasta bebal tadi langsung tidak ada sense of dota. drivin rapiah? adoi!

baik. aku mahu sambung bermain dota. aku nak buat drivin rapiah.

lol


1 ulasan:

UTPtoday admin berkata...

kelakar gile babi post ko mock! tahniah r ade blog kencing kucing.. ko mmg hebat, ensem dan kurus LOL