Khamis, 23 Oktober 2008

Ada Lori Ada Bas, Jangan Kacau Aku Tengok Bangbus.

Aku kena tag lagi. Kali ini hadir dari Zali dan Teloq.

Sebagai blogger yang proaktif lagi dinamik, akan aku jawab tag ini dengan kejituan yang maksimus komulus nimbus.

Sebenarnya aku dah tak ada idea untuk sebarang post baru. Tag-tag macam ni memang aku nanti-nantikan. Kalau tiba-tiba nak buat tag sendiri orang cakap gila meroyan pula. Aku juga yang malu tersipu-sipu nanti. Aku tak boleh malu-malu. Kepala aku automatik masuk dalam tanah bila malu. Bahaya.


* Link to your tagger and post these rules on your blog.
* Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird.
* Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.
* Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog.


* Hubungkan kepada pengetag kamu dan poskan undang-undang ini dalam blog kamu.
* Kongsi tujuh fakta tentang diri kamu dalam blog kamu. Pastikan fakta-fakta itu unik dan mengagumkan.
* Tag tujuh orang pada akhir pos dengan meninggalkan nama-nama mereka dan hubungan kepada blog mereka.
* Pastikan mereka tahu yang mereka telah ditag dengan meninggalkan komen di blog mereka.


7 fakta unik dan menarik tentang diri aku?

Tak cukup ni. Aku kan kacak bergaya disukai ramai. Nak bercerita tentang kacak bergaya disukai ramai tu pun mungkin merangkumi 320 fakta.

Tak apalah. Tujuh pun OK.

Fakta Satu:

Aku adalah seketul Power Ranger. Power Ranger Putih untuk lebih tepat.

Kenderaan rasmi aku adalah Si Putih (sila rujuk entry sebelum-sebelum ini). Kalau kamu nak tahu, Si Putih aku tu boleh berubah. Transform orang putih kata. Konon-konon macam Robot lah. Canggih sebenarnya Si Putih tu. Kamu cakap saja nak jadi apa. Mangkuk tingkat boleh. Tudung saji boleh. Kadang-kadang Kicap Cap Kipas Udang pun boleh. Tak ada hal.

Macam hari tu, panas gila. berpeluh-peluh dalam rumah. Pasang kipas paling laju pun panas juga. Haus.

Sebagai seekor Power Ranger Putih, tanpa berlengah-lengah lagi aku pun menggunakan kecanggihan Si Putih aku.

Si Putih memang terbaik. Boleh berubah menjadi Sunway Lagoon. Gila babi.

Nak jadi Power Ranger Putih, tak semudah seperti yang kamu sangkakan. Yang kamu tengok di televisyen tu tipu sebenarnya. Apa benda jadi Power Rangers pakai jam tangan dengan tali pinggang? Tak bengis langsung. Konon-konon cool lah tipu budak-budak nak jadi Power Rangers macam tu. Entah apa-apa.

Nak menjelma jadi Power Rangers ada ritual tersendiri. Kena stretching dulu. Nak lawan rasaksa kena lah stretching. Kalau kaki cramp masa lawan macam mana? Tak kan nak suruh rasaksa yang urut? Kuku dia panjang-panjang. Habis calar-balar badan nanti.

Lepas stretching, buat lompat bintang. Enam belas kali. Tak lebih tak kurang. Kalau kurang, siap lah jadi belalang kunyit. Kalau lebih tak tahu pula aku. Tak pernah pula aku buat lompat bintang lebih enam belas kali. Jadi kapal selam mungkin.

Lepas lompat bintang, baru ritual sebenar. Ritual paling penting.

Pakai helmet Power Rangers tu, lepas tu cari sut Power Ranger dalam almari. Siap. Zip jangan lupa. Nanti ibu bapa tak bagi anak-anak mereka tengok Power Rangers lagi. Dah tak dapat bayaran berlakon. Rugi.

Selama aku jadi Power Ranger Putih ni, tak pernah aku kalah lawan rasaksa. Hampir-hampir kalah tu adalah. Biasalah hero kalah dulu. Tak cool lah kalau tembak-tembak terus menang. Rasaksa pun belajar bersilat juga. Kena bagi aksi sikit. Tapi hujung-hujung mesti aku yang menang.

Alhamdulillah. Allah itu sentiasa di pihak yang benar.


Fakta Dua:


Aku sambung lain kali, ya? Aku rasa semua fakta tentang aku normal sangat.

4 ulasan:

Drum Kit berkata...

memang terbaik!!

bad berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
bad berkata...

"pakai helmet Power Rangers tu, lepas tu cari sut Power Ranger dalam almari. Siap. Zip jangan lupa. Nanti ibu bapa tak bagi anak-anak mereka tengok Power Rangers lagi. Dah tak dapat bayaran berlakon. Rugi."

kenape agaknye tu ye?adekah takut akan isi kandungan dlm helmet+sut tu?herm musykil aku..

pendingin_hawa berkata...

@drum kit

terima kasih!

@bad

bad.
pernah dengar peribahasa
'zip seluar jangan dilupa, kelak nanti celah kangkang binasa'

bahaya kalau tak tutup zip. masa berlawan dengan rasaksa, takut terdedah kelemahan utama. tak senang duduk gadis-gadis di luar sana nanti.