Jumaat, 14 November 2008

Arashi - One Love, - Gambar Mencerminkan Segalanya 3

Aku dah ada ketagihan baru di rumah. Bermain Counter-Strike. Ketagihan aku ini juga disokong oleh rakan-rakan serumah yang lain. Jadi memang sukar untuk aku berhenti. Bila dah asyik bermain Counter-Strike, nak update KENCINGKUCING pun malas. Maafkan aku.

Aku ada banyak tag yang perlu dilangsaikan. Banyak betul. Malas nak buat. Tapi aku dah anggap tag ini macam assignment. Perlu disiapkan. Kalau tak disiapkan nanti mengundang padah. Anda Mampu Mengubahnya.

Tag pertama oleh ZALI.

* Take a recent photo of yourself OR take a picture of yourself RIGHT NOW.
* DON'T change your cloth. DON'T fix your hair, just take a picture.
* Post that picture with NO editing.
* Post this instruction with your picture.
* Tag 10 people to do this.

*Ambil sekeping gambar kamu yang terbaru ATAU ambil gambar kamu ketika ini JUGA
*JANGAN tukar baju. JANGAN betulka rambut, ambil sahaja gambar.
*Pos gambar tersebut dengan TIDAK ADA sebarang ubahsuai.
*Tag 10 orang untuk buat perkara sama.



Tak ada kerja aku nak letak gambar aku masa tengah serabut macam ni. Siang tadi main bola macam Kaki Bangku Kedai Makan Bawah Pokok, malam ni pula main Counter-Strike macam main lastik-lastik burung. Rasa diri sungguh bebal. Bila rasa bebal, nak ambil gambar pun takut keluar gambar bebal juga. Nanti kamu tak nak baca KENCINGKUCING lagi. Nah! Tengok gambar headphone aku ni puas-puas. Cap ayam saja pun. RM33 saja.

Tag kedua oleh Rama Rama Merah Jambu (Pink Butterfly)

Pink Butterfly ni bagus. Suka mengeratkan silaturrahim antara penulis-penulis blog. Belum apa-apa dah bagi aku tag. Kalaulah tag itu digantikan dengan biskut atau rendang, kan seronok?

Nama Pink Butterfly ni mengingatkan aku tentang band aku dulu, Broken Butterfly. Kalau gabung dua-dua nama ni pun rasa menarik juga.

Broken Pink Butterfly. Seram sejuk, pada masa yang sama, agak keperempuanan. Kamu boleh bayangkan hantu perempuan yang cantik memakai selipar berwarna merah jambu yang comel. Macam itu lah perasaannya.

*snap work station anda
*then... taruk link blog anda kat bawah gambar work station anda...
*iaitu bersebelahan dengan link-link blog yang ada..
*tengok contoh yang dibuat nih...
*begitulah seterusnya sampai bila-bila, ok...
*sekiranya tag ini berkembang... pastinya ada banyak link-link di bawahnya...
kalau tak... terencat la dia... ha ha ha...lastly...
tolong pass tag ini pada tujuh (7) blogger lain...pass la pada siapa-siapa

Ayat-ayat di atas aku salin dan tampal daripada blog beliau.

Aku ada banyak workstation. Sebab aku ada banyak tempat untuk buat kerja.

Ini workstation aku di Universiti. Perhatikan speaker kebanggaan aku. Speaker Cap Samsung. Nampak desktop aku? Wallpaper Powerpuff Girls. Mereka memang super hero sejati. Aku sanjung mereka.

Ini workstation aku di rumah di JB. Atas tilam sahaja.

Lagi gambar workstation aku di Universiti. Speaker kebanggaan aku berdiri megah memayungi dompet, jam dan pen. Ada juga Kad Matrik, Buku nota dan Ubat Ketiak di belakang sana. Untuk dapat feel yang lebih semasa menonton gambar ini, bayangkan kamu seekor semut di atas meja aku sedang mencari sisa-sisa Chipsmore yang aku makan semasa menonton HANA YORI DANGO.

Close-Up gambar workstation aku. Cubaan Macro Shot menggunakan Telefon Bimbit Berkamera. Kamu tengok dan ulas sendiri.

Workstation aku di pejabat.

Banyak betul gambar. Pink Butterfly pun letak satu gambar saja. Maafkan aku. Tak ada idea sangat untuk menulis. Jadi letak gambar saja. Daripada aku salin dan tampal artikel-artikel entah apa-apa, yang aku pasti kamu tak akan baca, baik aku buat macam ini.

Tag ketiga oleh Rama Rama Merah Jambu (Pink Butterfly), lagi?!

#01; - Each player of this game starts off with 10 weird things/habits/little known facts about yourself.
#02; - People who get tagged need to write a blog of their own 10 weird things/habits/little known facts as well as state this rule clearly.
#03; - At the end, you need to choose 10 people to be tagged and list their names.#04; - No tags back!

#01; - Setiap pemain permainan ini bermula dengan 10 perkara pelik/amalan/fakta kurang diketahui tentang diri sendiri.
#02; - Sesiapa yang telah ditag perlu menulis tentang 10 perkara pelik/amalan/fakta kurang diketahui sambil menyatakan undang-undang ini dengan jelas dan nyata.
#03; - Pilih 10 pemain lain untuk ditag dan senaraikan nama-nama mereka.
#04; - Tiada tag kembali!

Aku dah terima tag macam ini. Tapi tag itu hanya perlu menyatakan tujuh saja fakta aneh lagi pelik tentang diri aku. Dan aku sudah nyatakan empat daripada tujuk fakta. Kira aku sambung saja tag ini daripada tag yang dulu, boleh ya Cik Pink Butterfly? Setelah buat kiraan betuk lazim dan menekan-nekan kalkulator, aku hanya perlu nyatakan enam saja fakta lagi tentang diri aku. Betul tak?

Fakta Lima:

Aku boleh menulis dan melukis dengan sebelah tangan saja. Kamu boleh?

........

Aku terima award daripada Pink Butterfly. Aku dah cakap kan. Beliau bagus. Dah bagi tag, bagi award pula. Aku terharu, pilu, bersekutu bertambah mutu.

Penuh unsur-unsur merah jambu. Nama pun Pink Butterfly. Comel. Terima Kasih!!

Tidur dan bangun esok untuk pergi kerja. Selamat.

3 ulasan:

Bajet berkata...

Susah je mok buat tag tu. Jom malam ni counter-strike.

pink_butterfly berkata...

cess, encik bajet ni sdg dlm pcubaan mengalihkn phatian en.kencingkucing nih dr mlangsaikan hutangnya...hihii~

pink_butterfly berkata...

sonoknya baca kata2 pujian psl aku smbil dgr lagu aku stacy....hik3...rasa cam bahagia laks...=p