Khamis, 15 Oktober 2009

Gurih Harum Nikmat Mati Cepat

Internet UTP slow macam haram jadah.

Kenapa internet UTP slow macam haram jadah? Sebab die tak slow macam halal jadah. HarharharharamJadah.

Internet adalah satu kemudahan asas yang sangat sangat diperlukan oleh seorang pelajar aktif seperti aku. Internet penting untuk mendapatkan maklumat maklumat asas untuk sesebuah projek ataupun assignment.

Ah babi. Asal dari tadi tak keluar ayat-ayat kelakar dari benak fikiran aku nih? Demit.

OK.

Tak sepatutnya internet UTP slow macam ni. Ini adalah kerana UTP adalah Universiti Teknologi Petronas. bukan Universiti Tanpa Perhubungan atau Universiti Taik Palat. Universiti Teknologi Petronas sepatutnya mempunyai hubungan internet yang kondusif dan selaju jet pejuang. Ini nak bukak google pon tak dapat. Babi sungguh. Kalau babi pakai internet UTP pun beliau akan mencarut "BABI!" laju-laju.

Mungkin kamu yang bukan pelajar UTP tidak dapat membayangkan betapa slow haram jadahnya internet UTP ini. OK aku bagi contoh:

  1. Aku picit Mozilla Firefox kat desktop aku yang ade gambar Hazel.
  2. Mozilla mula terpacul memenuhi skrin sambil lambang hijau di bawah kanan skrin bergerak merangkak-rangkak.
  3. Aku tidur.
  4. Dah grad baru dapat bukak Google.
  5. Mencarut laju-laju.
Slow kan? Babi kan? Babi sangat kan?

Aku tahu ramai siswa-siswa di luar sana tak berpeluang pun dibekalkan dengan kemudahan internet free seperti di UTP. Tapi mereka duduk di kediaman sendiri seperti rumah sewa, rumah tumpangan, rumah kedai ataupun rumah sukan. Tak kan Universiti mereka nak tarik cable LAN tu dari rumah ke rumah? Leceh la camtu kan?

Kat UTP ni, memang semua student kena duduk dalam. Jadi sudah menjadi satu kewajipan untuk pihak universiti menyediakan persekitaran yang kondusif lagi efektif untuk menhasilkan graduan-graduan yang cemerlang dari setiap sudut. Kalau kemudahan asas seperti internet pun terkial-kial, apatah lagi kemudahan awam yang lain seperti table snuker, pusat karaoke dan sebagainya?

Susah sebenarnya bila internet slow macam ni. Nak bukak facebook tak boleh. Nak comment dekat wallpost dekat facebook tak boleh. Nak picit "like" yang ada thumb up tu tak boleh. Nak upload gambar tak boleh. Nak usya gambar gadis gadis clubbing tak boleh. Nak main Mafia Wars tak boleh. Susah lah. Tergendala life.

Facebook ni lagi satu hal. Eh facebook tak satu hal. Pengguna facebook yang banyak hal. Macam macam kerenah. Nak tidur pon wat status macam ni:

"Dah nantuk da.. Nak tito.... ^_^""

ape fuck? Kau nak tido tido je la tak payah nak bagitau semua orang kau nak tidur. Ape kau ingat semua orang nak dodoikan kau ke ape? Pastu yang tak boleh blah ade jugak orang nak like status camtu

" Kontolagenda likes this"

ZZZ aku cakap.

Sori kalau aku menyinggung perasaan sesetengah pihak yang kuat main facebook nih. Mesti korang pun cakap:

"Ah mok kau pun maen fesbuk jugak kalau tak camne kau tau semua nih?"

Memang la aku maen facebook tapi takde la sampai tahap aku nak pegi mandi pun aku wat wallpost tak perlu kot laen la kalau kau cakap kau nak open table ke, Maria Ozawa comment gambar kau ke, Jenni Lee add kau ke baru lah best sikit nak buat wallpost.

Jadi kesimpulannya, sepatutnya internet UTP diperhebatkan sedikit. Kalau tak nak laju macam jet pejuang pun, macam kereta proton pon OK. Bukan kami sebagai pelajar pelajar ni nak bukak redtube atau youtube selalu pun. Tapi cukup sekadar untuk tidak menjadi bahan umpatan agong di kalangan pelajar-pelajar. Jangan sampai satu tahap orang jadikan internet UTP ni sebagai satu perkataan makian seperti ayat di bawah:

" Weh pegi la tanam C4 tu bodoh takyah nak bersiar-siar. Internet UTP la kau ni!!!"

Kasar kan? Sekasar Internet UTP kan?

Cau.


6 ulasan:

meen berkata...

tahniah mok tetibe ada motivasi utk memblog kembali.
byk lg nama len UTP, contoh:
Universiti Tenet Perlahan (irnazminm)
Universiti Takder Paper (myolleh88)

kene tgk slalu status gtok budak utk inspirasi baru. hoho~

pasal status fb ni aku pon nk komen. klu letak status MW aku leh trime r sbb game dia perlukan rakan2 mafia join main skali. ni kalau takat status gtau nk pergi bersiram xyah r kot. bknnya kita leh bau pon kata dia da mandi blum. aku sokong 100% mok!

Bajet berkata...

Betul2 jom main mafia wars

ku.mahu.KAY.tahu berkata...

aku sokong ko mok.
kalo tenet slo memg susah la pasnie nk mintk kt utp nk letak meja snuker ngn set karaoke kt dlm utp.
demmit.

::cik kikiLaLa:: berkata...

uyooo UTP...
ko kutuk2 tenet tu pown ko guna gak kan..
lagi ko kutuk dia lagi ar dia mls kan..coba lak try ngan ayat2 pengasih,,hehe

AlexAlabasta berkata...

Ala... tenet slow, layan DC++ dah ah~

HaHAAhaHAhahaAAhAhahahahaAHahaAHAHA~!!!

woody berkata...

kontol, ang pi mana??
bawak c4 pi hulur kat depa watpa??
ang utp betul lar..