Ahad, 22 November 2009

G-Dragon - Heartbreaker

Korang perasan tak waktu biasa aku update KENCINGKUCING time pagi pagi pukul 3, 4 pagi. Waktu orang da sebok sebok bangun nak pegi keje kalo keje jauh jauh macam haram jadah.

Aku sekarang dalam dilema nak tidur ke tak nak tidur. Sebab aku takut aku tak dapat mimpi Siti Nurhaliza time tidur nanti. Rugi je tidur.

Aku tengah layan Muse - Stockholm Syndrom sambil berangan bile nak perform macam dorang. Dorang cool kan? Agak agak kalo Muse perform time kenduri kawin aku nanti cool tak?

Kotak rokok atas meja. Aku rasa nak hisap rokok. Tapi tangan aku tak capai capai rokok tu. Rokok ni tak cukup menggoda aku ke? Lighter aku kaler kuning, lighter rembat orang tertinggal kat mamak haritu. Save duit seringgit lebih tak payah beli lighter.

Dekat taskbar aku sekarang ade 5 taks. Mozilla Firefox, D:\lagu lagu, C:\Documents and Se..., Words dengan windows media player classic. Banyak betul lagu dalam folder lagu ni. Aku masuk sume dalam playlist, tidur dan bangun tidur pun tak abes sume lagu lagi.

Aku bosan sampai tahap ambil sehelai A4, letak atas meja dan conteng bodoh bodoh. Sesuatu yang hanya aku lakukan time tengah lecture. Mana satu cara yang lagi bernas untuk menghilangkan kebosanan, conteng atas kertas A4 atau menghadap cermin selama 10 minit dan cakap "Wahai cermin siapakah lelaki paling kacak dalam Universiti ni?"

Sambil conteng conteng tadi aku try tulis tangan kiri. Aku bukan kidal. Tulisan aku jadi macam sial. Tapi aku rase orang kidal cool. Banyak barang barang atas muke bumi ni dicipta untuk orang bukan kidal. Kebolehupayaan orang kidal guna pakai mende mende tu memang cool. Aku nak jadi kidal sempat lagi tak?

Aku buat ujikaji sikit. Aku tulis dekat KENCINGKUCING dekat Paint pakai mouse. Hasil die kat bawah ni. Yang atas tangan kanan, yang bawah tangan kiri.
Agak sial jugak tangan kiri aku tulis pakai mouse.

Aku dengar lagu Ungu - Demi Waktu sekarang. Disebabkan band ini nama Ungu, perkataan ungu jadi femes. Kalau dulu kita dengar ungu, terbayang bayang kaler pensil purple. Sekarang kalau dengar ungu mesti lagu ni yang terngiang ngiang dulu, kan? Sama macam Hujan. Sebelum Hujan naik, perkataan hujan tu takde nilai komersil langsung kot. Sekarang macam mana? Aku nak buat band nama BALDI la. Nanti bile band aku terkenal sumorang akan menghargai baldi.

Semester ni aku ade due buku. Due due buku tulis saiz A4. Buku tu lah aku bawak pegi kelas, pegi lab, pegi meeting, buat projek final year dan macam macam lagi. Pendek kate buku ni saje lambang aku sebagai student. Korang rase aku pemalas? Aku rase tak sebab semester lepas aku ade satu buku tulis je. Kire semester ni aku cemerlang sikit lah sebab ade due buku.

Bile aku tengok balik ape yang ade dalam buku buku tulis ni, aku rase mesti buku ni ade simpan angan angan untuk dilahirkan semula. Macam ni la monolog die aku ingat:

"Oh Tuhan, kau masukkanlah aku ke pusat kitar semula, dan berilah aku kehidupan baru, supaya tulisan tulisan bangang ni takde lagi atas mukesurat mukesurat aku.."

Aku ade satu tabiat. Setiap kali aku bungkus nasi, gelang getah buat bungkus tu aku simpan dalam laci. Banyak jugak la aku dapat kumpul. Tu tak kire lagi yang bersepah sepah atas lantai dengan bawah meje ni. Kang aku free aku kutip la satu satu. Berapa nilai gelang getah dalam pasaran antarabangsa? Dia kira ikut berat ke macam mane haa?

Sebab internet UTP laju (betul betul laju ni bukan sarcasm), aku dapat habis baca sume entry Saharil Conteng harini, start dari first post lagi. Aku rase die sangat cool. Lukisan lukisan die kadang kadang macam sial tak paham, tapi nilai lawak die memang tinggi. Bukan lawak bodoh pulak tu. Aku rase die sangat cool jugak sebab die orang Jawa Johor, sama macam aku.

Matiin baru lepas PM aku ajak main snuker tatkala azan subuh baru lepas berkumandang. Memang bangang. Ajak la maen polis sentri ke, belon acah ke, maen ceper ke. Tak ada nilai tradisional langsung.

Aku tension sebab cbox kat belah kanan KENCINGKUCING ni kene block dengan UTP.

Aku lapar padahal pukul satu tadi dah makan. Perut aku bocor ke?








5 ulasan:

woody berkata...

selamat grad mokk~
akan ku rindu ketukan drum dan pajakan lirik mu nnt..
wuwuw

MOK berkata...

uuuu sedih doh...
nk maen dangdut ngn ko...
haha..
update la ingin berhibur lahanat!!!
hahahaha

dya berkata...

haha..mesti mook tengah takda idea ni..:P:P
yaa..MUSE mmg cooooolll!!:P:P

Tanpa Nama berkata...

ahahahaha..rase kelako benor ko nih..aku pon org jawa johor..muse mmg best! gelang getah aku pun simpan gak..tapi dulu mase tem kecik2 sebab nak men lompat getah.. zero point...

MizTz_Lychee berkata...

hahahaha..
jom men lompat getah mock..
ko sambung2 kan, pas2 kite ajak dak2 selatan men lompat getah.. reU2